Travessia de Portugal 2008 day 1

In 2008 namen wij reeds voor de vijfde maal deel aan de transcrossing of Portugal by balloon. Hier volgt de reportage voor de eerste dag met vertrek vanuit Ponte De Lima.

Travessia de Portugal 2008 day 2

Dag 2 : Eerste etappe van Ponte De Lima gaat het richting Porto waar o.a. in het centrum van Porto een statische activiteit op het programma staat.

Travessia de Portugal 2008 day 3

Dag 3 : Etappe 2

Vandaag gaat het van Porto richting Coimbra, de studentenstad van Portugal met een prachtig cultureel erfgoed o.a. internationaal gekend vanwege de prachtige universitaire bibliotheek. Een adembenemende ballonvaart vanuit het centrum van deze stad werd ons weeral voorgeschoteld...

Travessia de Portugal 2008 day 4

Dag 4 : Voor de derde etappe kregen we alweer een mooi programma voorgeschoteld. Deze ochtend maken we nog een prachtige ochtendvaart te Coimbra om dan richting Batalhe en Alcobaça te rijden. Hier bevinden zich twee prachtige kloosters die trouwens unesco werelderfgoed zijn. Wat een eer om straks vanop het binnenplein voor deze majestueuze gebouwen te kunnen opstijgen en alweer te mogen genieten van dit prachtige land.

Travessia de Portugal day 5

Dag 5 : De vierde etappe staat op het programma. Na een prachtige ochtendvaart van bij het Monastère de Alcobaça, rijden we richting Santarem. Nu voel je stilaan de lente arriveren, daar we nu verder richting zuiden afzakken en ook de temperaturen al wat zuiders worden, zelfs in de periode van het jaar. Hier maken we alweer een prachtige vaart vanop de vaste opstijglocatie te Santarém, met name de stedelijke sportvelden. 

Travessia de Portugal 2008 dag 6 ochtend

Dag 6 : Voor de vijfde etappe gaan we nog verder richting zuiden, met name naar Reguengos De Monsarez, in het hartje van een van de bekendere wijnstreken van Portugal. Dit zal weer lekker proeven worden. Deze avond staat een fly in op het programma. Veel wind maar gelukkig een streek met redelijk veel landingsmogelijkheden. Alléén voor de crew zal het alweer een onbegonnen opdracht worden, maar gelukkig zijn ze kort na de sleeplanding al bij ons en kunnen we nog allen samen nagenieten met de gastvrije landeigenaar. Wat een land en wat een weer. Tot op heden slechts twee vaarten gecancelled, waardoor de combinatie van het reizen en het varen begint te wegen. Deze avond alweer ontvangst met uitgebreid diner door de lokale autoriteiten, maar enkele van de crewleden gaan toch maar eens iets vroeger rusten. En alvast dromen van wat morgen komt...

Travessia de Portugal 2008 dag 6 avond

Dag 6 : vijfde etappe avondvaart fly in

Travessia de Portugal 2008 dag 7

Dag 7 : de zesde etappe start met een ochtendvaart vanuit Reguengos de Monsaraz. We wuiven dit prachtige gebied al terug uit en gaan deze avond richting Beja. Daar mogen we nog aan tafel schuiven voor het prachtige slotgala. Jammer maar helaas. Morgen terug huiswaarts. Morgenacjtend staat er nog een ochtendvaart op het programma voor één van de grootste media partners van dit evenement. En daarna vertrekken wij richting België. Ondertussen heeft een deel van de crew al hun terugweg aangevat om vanuit Lissabon richting België te vliegen. Voor de jongste crewleden is deze reis te ver om mee te rijden met de wagen.

 

 

© 2011 - Yves Lannoy BALLOONING | phone : 0478/51.57.30 | email: info [at] ballonnetjevaren [dot] be | web: www.ballonnetjevaren.be

Design by Grip Graphics - CMS by HostYou